Piciorului osteochondroza oaselor
 
Durere la nivelul articulațiilor de tratament picior cu remedii folclorice

Tinctura de crin alb de la articulatiile



1 kg de flori de crin • 3- 4 frunze brusture • 20 de ardei iuți de grădină • 1 litru de alcool de 90 de grade. Uleiul de crin alb are o mulţime de proprietăţi miraculoase care ajută la hidraterea oricărui tip de piele, lăsând- o fină şi catifelată. Se folosesc mai mult petalele şi bulbul, dar uneori şi rădăcinile. Mai mult; Alimentul saptamanii Scortisoara - beneficii pentru sanatate 21. Iti propunem sa incerci tinctura sau spirtul pe baza de crin alb, o reteta deosebita de la strabunici. Se toacă toate ingredientele mărunt, și. De la crin putem folosi bulbul, radacinile cat si petalele. Florile de crin se culeg primăvara. Pentru tratarea otitei, se va încălzi puțin ulei de crin într- o linguriță, care se va pune ușor în ureche și care va fi ținut astfel minimum o oră. Cand te gandesti la sarbatori, deja parca incepi sa simti in nari mirosul de scortisoara. Tinctura de spanz se poate prepara si acasa: turnati alcool de 60º peste radacini de spanz procurate de la vanzatorii de plante medicinale din piete.

Tinctura se realizează din petale de crin peste care s- a pus alcoolul de 60̊ și a fost lăsată să stea timp de 20 de zile la întuneric. Copii între 7 şi 14 ani: câte 0, 3- 0, 6ml de soluţie adăugaţi la 100ml de apă sau ceai ( jumătate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, în funcţie de vârstă şi greutate. Tinctura de crin alb de la articulatiile. Laptele de crin tratează coșurile. Laptele de crin tratează coșurile apărute pe piele. Uleiul de crin alb Se prepară prin macerarea petalelor albe în ulei de floarea soarelui. Acest preparat naturist are proprietăți cicatrizante, antiseptice, emoliente și vindecătoare. In cazul de fata vom folosi doar petale si asta pentru ca sunt singurele care contin uleiuri volatile si au proprietati cicatrizante, bactericide si antiinflamatoare. Cataplasmele din frunze de crin alb sunt un bun remediu pentru răni, tăieturi și abcese. Alta utilizare a crinului de padure este in scopuri cosmetice, produsele bazate pe crin de padure fiind recomandate pentru tratarea ridurilor sau a pielii uscate. Crinul alb conţine următoarele substanţe chimice: uleiuri volatile, fitoncide, mucilagii, taninuri, steroli, glicozide, flavonoide, substanţe saponine. Crinul de padure favorizeaza aparitia ciclului menstrual in cazul in care se foloseste tinctura din bulbi de crin de padure. Lasati preparatul la macerat timp de o luna, la intuneric, dupa care tinctura poate fi folosita, ameliorand sensibil circulatia sanguina, prin aplicarea ei pe varice. La noi se foloseşte mai ales cu rol estetic, ca plantă de ornament. Nu te costa nimic, se. ( Aceștia se pot mărunți și pune la macerat în alcool, pentru a avea peste iarnă). Practic, ne putem mentine sanatoase vasele de sange, articulatiile. După această perioadă, se filtrează conținutul, iar preparatul se depozitează într- o sticlă de culoare brună, la răcoare. Crinul alb ( Lilium candidum) este utilizat de medicii naturişti sub forma infuziilor sau tincturilor. Acesta are proprietăţi de hidratare şi calmare a pielii, de catifelare şi prevenire a crăpăturilor pielii, de atenuare a petele şi prevenirea apariţia lor.